Galet goda hurtbullar
Jag är en av alla de människor som älskar bröd, speciellt till frukost. Men tyvärr tröttnar jag snabbt på utbudet som finns i butikerna och ekologiskt eller närodlat finns nästan aldrig. Så därför har jag tagit saken i egna händer och bakat mitt första bröd på flera år. Jag valde ett recept ur Leila Lindholms bok a piece of a cake. En bok som jag vet många tagit till sina hjärtan. Till alla er som inte köpt den rekommenderar jag den varmt, den är helt underbar.


Jag valde ett lite grövre bröd som Leila kallar galet goda hurtbullar, dels på grund av att det var ett relativt enkelt recept samt att det var så mycket goda ingredienser i. Två ingredienser valde jag dock bort, brödkryddor och torkade katrinplommon. Utöver det gjorde jag helt efter receptet.


Jag hade gärna skrivit ut receptet här på bloggen men eftersom jag inte är riktigt säker på om det är tillåtet väntar jag fram tills dess att jag får svar från bokförlaget.


Receptet hittar ni i kapitlet grovt bröd & knäcke, på sidan 188 i Leila Lindholms bok a piece of a cake.
God Morgon

Imorse njöt jag och Christoffer av mitt hembakade bröd som jag bakade igår kväll "galet goda hurtbullar" ur Leila Lindholms bok: A piece of cake. Jätte goda och jätte mättande, de var också enkla och roliga att göra.

De kan i och för sig bli lite dyra att göra om man inte brukar baka och därför inte har så många ingredienser hemma eftersom receptet var fullt av olika mjölsorter, nötter och frukt. Mums! Kanske dyker det upp någon bild på läckerheterna vid något senare tillfälle.


Idag ska jag och Christoffer åka till en loppis som har mycket möbler, vi letar nämligen efter äldre matsalsstolar som jag vill piffa till. Men vi har insett att det är svårare än vi trodde att hitta de perfekta stolarna, eftersom vi (eller rättare sagt jag) redan har en bild i huvudet på hur dem ska se ut.  


Ikväll, efter vad vi hoppas blivit en lyckad loppistur, ska jag till en kompis som roligt nog flyttat in i huset bredvid. Nära och bra att vingla hem efter alldeles för många glas vin och magen full med choklad.


Jag har fått en utmärkelseFör ett tag sedan fick jag den här fina utmärkelsen av Ms Sofie, tack underbara Sofie. Hoppas ni redan läser hennes blogg, annars har ni missat massor. En blogg fylld av humor, glädje och massor med härliga vardagliga saker som gör livet mycket roligare att leva.  

Enligt reglerna ska jag ge utmärkelsen vidare till sju andra bloggare, men det är för mig helt omöjligt att bara välja sju stycken av alla härliga och underbara bloggar jag läser. Jag vill ge alla en utmärkelse, hoppas ni förstår.

Tack Sofie!

Unika tryck hos Asos


Foto: asos.com


T-shirts fyllda av trolldom och mystik, något för alla drömmare. Ända sedan jag var liten har jag haft en förkärlek till sagor och fabler, speciellt dem fyllda med älvor och enhörningar. The Mountain har en kollektion hos Asos med underbara tryck, med allt ifrån enhörningar, vargar till örnar och indianska tryck, lika underbara som unika.


Tillägg: Oj, såg att det inte var enhörningar utan bara vackra hästar, haha! Som det kan bli. Trotts att trycken inte då är så trolska är de i a f väldigt vackra.
 


PAR COURRIER


Foto: alla bilder kommer från PAR COURRIER


PAR COURRIER är en helt ny bekantskap för mig. Det är en härlig inredningsbutik med ett inspirerande sortiment som visas genom underbara bilder. Detaljer som är noga utvalda för att passa in i hem inspirerade av Atlantens öst och västkust, New England, Frankrike och Belgien.


Jag gillade speciellt de fina matskålarna och fodertunnan i vitmålad emalj. Tunnan rymmer ca 2 kg och kostar 350 kr, skålarna kostar 160 kr/st.
Ett fint hjärta i zink med texten "I love you"  tyckte jag var sött och skulle gärna vilja att det hängde hemma hos oss.


Äntligen fredag!


Vad skönt det är med fredag, just den här fredagen har jag längtat efter länge. Idag hade vi tenta på kursen som varit och det är så galet skönt att det nu är över. Nu blickar jag framåt för varje veckas slut är en vecka närmare ljus, värme, härliga vår och sommar.  Jag är så trött på mörkret, igår morse var det underbart väder, kallt och fullt med snö. Fram emot eftermiddag hade allt töat bort och nu är det barmark och runt 5-6 plusgrader. Jag gillar vintern men då får det också vara just vinter, ingen halvdan regn och slaskperiod.  

Idag ska jag inviga min fina mopp, blev så glad när jag såg att de hade kvar en Rosa Bandet mopp, så istället för en ful vanlig mopp blev det den här skönheten. Ska bli roligt att dansa runt med den över golven lite senare.  

Vackra Helena Christensen för Odd Molly
Underbara bilder med vackra Helena Christensen jag fann på Odd Mollys hemsida och kunde inte låta bli att visa dem här på bloggen.

Springtime


Foto: alla bilder kommer från Russinet.seNu när julen och år 2008 är förbi börjar jag blicka framåt och längta efter våren. Varje årstid har sin speciella glans men våren är speciell, då blir dagarna ljusare, färgerna klarare och allting känns så mycket lättare.

Inför våren brukar vi göra en ordentlig storstädning, in i skrymslen och vrår där man sällan brukar komma åt. Alla förvaringsutrymmen städas igenom, ser om det finns saker som behöver flytta till ett annat hem, slängas eller skickas till klädinsamlingar till andra länder. I år vill jag använda mig av produkter från Russinet.

Maison Bell Kitchen cleaner , innehåller 500 ml samt en spraypump, 79 kr. Diskborste med skaft, handgjord i Sverige. Tillverkad av oljad björk, 109 kr. Diskduk, tvättas i 60 grader och kan användas många gånger om. Finns i färgerna: mörk turkos, ljus turkos, mossgrön, cerise, citrongul & röd, vit & orange, 59 kr/st. Air är en rumsdoft som sprider en fin doft av lavendel och mint. 300 ml, ink pump, 99 kr.


Shopping


Det är inte ofta jag trängs med alla shoppinghysteriska människor på mellandagsreorna. Men jag var tvungen att byta lite julklappar och då passade jag också på att kika lite i butiker och fann faktiskt en hel del fina saker till en billig peng. Som till exempel två jätte fina brickor från Mio, som ska få flytta in i vardagsrummet, två blå/vita krukor som också kommer från Mio. Blommorna i bakgrunden är två Azaleor som jag inte kunde låta bli att köpa på grund av den underbara rosa färgen.
Jag älskar Sigvard Bernadottes fantastiska bunke, Margrethe bowl. Jag fick en röd 2l bunke i julklapp men kända att färgen inte riktigt passade mig så jag bytte till den här underbara lila istället.


En vinterdag

Idag har vi åkt skridskor tillsammans med min familj och mina kusiner, vädret har varit jätte härligt med sol och någon minusgrad. Det var perfekt skridskois, alldeles blank och så klar att man såg hela botten där det var grundare, nästan som ett akvarium.  


 

Härlig vy från bryggan

Grabbarna spelar ishockey! Christoffer, min bror och mina två kusiner.


Vi tar en tur runt sjön


Bävrarna hade varit framme, sällan man ser ett så stort träd som de inte hunnit fälla helt.


Bäverhyddan/ boet.


När våra fötter började domna grillade vi korv och drack varm choklad, en perfekt avrundning på en perfekt dag.


RSS 2.0
Stella Kei Store