Nudie Jeans i samarbete med Amnesty International

Nudie Jeans

Human Rights Gallery

Till förmån för Amnesty International


Nudie Jeans gör ett samarbete med Amnesty International med 30 stycken limiterade T-Shirts där stor del av vinsten gåt direkt till Amnesty. Visionen med samarbetet är att dra uppmärksamhet till mänskliga rättigheter i en värld där förtryck har blivit en del av vardagen för många människor.

Mer information finns här Nudie Jeans

Bilder: Amnesty International

Amnesty International

1996 bildades Amnesty International på initiativ av den brittiske advokaten Peter Benenson. Han inledde en kampanj för att uppmärksamma de människor som hölls fångna för sina politiska åsikters skull.  Mer än tusen personer anslöt sig till kampanjen efter att han publicerat en artikel "The Forgotten Prisoners" i tidningen Observer 28 maj 1961.

Arbetet utökades till att omfatta det internationella skyddet av mänskliga rättigheter. Peter Benenson valde ett tänt ljus omlindat av taggtråd som symbol för Amnesty Internationals kamp. Idag är Amnesty International en världsomspännande organisation som arbeter för mänskliga rättigheter. Organisationen står fri från alla politiska ideologier, regeringar, ekonomiska intressen och religioner.


Vision och åtagande:

En värld där alla människor har rätt till de rättigheter som ingår i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.


Exempel på frågor som Amnesty International arbetar för:

- rätten till åsikts- och yttrandefrihet
- ett avskaffande av tortyr och dödsstraff
- rätten att inte bli diskriminerad, till exempel på grund av politisk eller religiös åskådning, etnisk tillhörighet, kön eller sexuell läggning
- att stoppa våld mot kvinnor
- flyktingars och migranters rättigheter
- rätten för de mest marginaliserade att få sina ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter tillgodosedda


Mer information finns här Amnesty International


Bilder: Amnesty International


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Stella Kei Store