Kände mig lite frusen förut så en fika med varm choklad och en lussebulle kändes perfekt. Inget värmer bättre än varm choklad.
Lussebullar med kesella, ca 30 stycken:
5 dl mjölk
200 g smör
1 g saffran
1 burk kesella
1 ägg
1 krm salt
3 dl socker
50 g jäst
1 kg vetemjöl (ca 1,7 liter)
Smält smöret på låg värme i mjölken. När mjölken svalnat till fingervarmt rör i saffranet. Smula gästen i en bunke och rör i lite av vätskan tills jästen smält. Häll på resten av vätskan. Blanda i salt, socker, ägg, kesella och mjöl till en blank och smidig deg. Låt jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Knåda degen igen på bakbordet och forma till valfria önskemål. Låt jäsa på plåt en gång till i ca 20 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, dekorera med russin och grädda i ugnen i 5-15 minuter, beroende på brödens storlek. Låt kallna på galler under bakduk.

Mumma, vad sugen jag blev. Men jag far allt halla mig i ytterligare en vecka innan det blir nagon lussebulle for min del. :)
Snart är det lussekattsbakning för mig också.
Hittade ett annat toppen<a href="http://bakrecepten.se/lussebullar-lussekatter-recept/">recept på lussekatter</a> som jag också har lagt upp på min blogg.
Fin blogg!

2